De bedenkers

Bovenste rij: Harry Custers, Trudy Besseling, Gerry Besseling, Simon Besseling, Jaap Besseling, Lia de Klerk, Martien Besseling en Theo Besseling.

Onderste rij: Piet Besseling, Frieda Besseling, Nellie Besseling, André Besseling, Ria Boukens en Gerrit Besseling.

Hier onze bedekers voor de smederij van onze stamvader Gerrit in Wognum.

Onderstaand kunnen jullie uitgebreider kennismaken met deze bedenkers

Mijn naam is Frieda Besseling, ritueelbegeleider bij “Stilbijstaan”.
Het leven kan heel snel gaan; je groeit op, je bent jarig, je trouwt, of niet, er komt misschien een baby, je kind gaat uit huis, je neemt ontslag, je krijgt een andere baan en voor je het weet ga je met pensioen. Als ritueelbegeleider sta ik met jou even stil bij bijzondere gebeurtenissen en samen kijken we naar de betekenis van deze nieuwe fase in je leven. We halen de essentie er uit en creëren daar omheen een vorm om deze gebeurtenis klein of groot te vieren. Een moment van zingeving die nog lang in ieders geheugen blijft.
Ambassadeur van de kalkoenbes


Stuur een mail naar: frieda@300jaarbesselingen.nl

Piet Besseling, ik ben geboren in Benningbroek. Midden jaren 50 van de vorige eeuw is ons gezin via Dordrecht verhuisd naar het uiterste zuiden van Nederland. Zo’n 30 jaar geleden ben ik begonnen met stamboomonderzoek. De eerste gegevens heb ik van Theo Besseling. Hij had de stamboom al voor een groot gedeelte uitgezocht. Op zijn gegevens ben ik gaan verder borduren. Met mijn nichtje Alice ben ik gaan schoendozen. (hierin zitten nog meestal de oude foto’s en andere documenten)

Momenteel doe ik veel onderzoek via internet. Hierbij wordt ik geholpen door Annemarie Peereboom, Theo Besseling en Sjaak Jong. Maar voor de verhalen en foto’s moet je toch naar de mensen. Daarom ben ik geregeld in West-Friesland. Ik ben Nellie en ome Jaap dan ook heel dankbaar voor de slaapplaats die zij mij bieden als ik weer in het hoge Noorden ben om onderzoek te doen.
Ambassadeur van de jeneverbes


Stuur een mail naar: info@300jaarbesselingen.nl

ANDRE BESSELING   houdt zich, samen met zijn zus Frieda, vooral bezig met het programma van de reünie. In het dagelijks leven is hij vormgever van bijeenkomsten en improvisatieacteur. De laatste jaren vooral als docent in zijn eigen school: de improacademie. (www.improacademie.nl)

Hij is geboren in Hem als Besseling ‘van de vrachtrijders’, zoals ze in het dorp over de familie spraken. Maar hij verliet dit pad al vroeg. Al sinds 1983 heeft hij toneel en spelen ontdekt als manier om mensen in beweging te krijgen en mooie voorstellingen te maken. Hij is daarmee een van de belangrijkste grondleggers van theatersport en improvisatietheater in Nederland. Hij schreef in 1999 het boek: ‘Theater vanuit het Niets’, het veelgebruikte standaardwerk over improvisatietheater. Op 7 juni 2013 ontving hij daarom van de stichting All Improv de ‘Life Time Achievement Award’ voor zijn verdiensten voor de ontwikkeling van het improvisatietheater.

Naast zijn werk als improvisatieacteur en trainer, organiseert hij sinds een aantal jaren het REMI-festival. Het enige festival in de wereld over solo-improvisatie, het theateronderdeel waar hij in is gespecialiseerd. Als Storyteller speelt hij ook regelmatig voor uiteenlopende bijeenkomsten en binnen organisaties en bedrijven. Het REMI-festval is op 8 en 9 november 2019. (www.remifestival.nl)
Ambassadeur van vlierbes

stuur een mail naar: andre@300jaarbesselingen.nl

Gerry Besseling: geboren en getogen West-Fries. Directeur van het groenste mediabedrijf in de kop van Noord-Holland. (https://www.venhuis.nl/)
Liefhebber van reuring; in de breedste zin van het woord. Vrijwilliger in de vorm van bevelvoerder bij de brandweer.
Daarnaast getrouwd met Nicole en in het bezit van een hoop rijkdom: 3 gezonde kids en een hoop vrienden.
Ambassadeur van de kruisbes

stuur een mail naar: gerry@300jaarbesselingen.nl

Nellie Besseling: Opgegroeid in Hem in een gezin met 8 kinderen, getrouwd in 1968 op 22e jarige leeftijd. Kreeg 2 zoons.

Met geluk en studie in de avond carrière gemaakt, ik deed personeelszaken en de boekhouding. Later kocht mijn baas een bedrijf in Hoorn, aangezien hij daar iemand nodig had om de boel te regelen kwam ik in Hoorn terecht. Daar ontmoette ik mijn huidige partner en ben ook verhuisd naar Hoorn. Mijn zoon en kleinkinderen wonen helaas in Montgomery Alabama en daar ga ik morgen heen.

Mijn oudste zoon is professor In de Engelse literatuur aan de Universiteit in Montgomery en de andere woont op een schip in Enkhuizen en is programmeur.

Na een dienstverband van 29 jaar ben ik vervroegd en met een vererend getuigschrift gestopt. Heerlijk om niet meer te moeten, werd vrijwilliger bij de bloedbank, loop in 1700-kledij op de kaasmarkt. Ga naar de gym en aquarobic en geniet nog iedere dag.
Ambassadeur van de zwarte bes. Dit zijn alle Besselingen en aanverwante artikelen die niet op de pagina “hoor ik er bij ” staan, maar toch naar de reünie willen komen.

stuur een mail naar: nellie@300jaarbesselingen.nl

Harry Custers: Geboren en getogen in het zuiden van het land en heb daar mijn huidige partner Ine Besseling 18 jaar geleden leren kennen.
En met haar de familie Besseling uit Graft waar ik liefdevol in ben opgenomen. In 2005 ben ik in de Beemster komen wonen.
Het contact met Piet Besseling uit Geulle, de enthousiaste aanleiding van deze grootste reünie, heeft    ertoe geleid dat ik me ook tot de bedenkers mag rekenen.

En daar ben ik blij om, alle bedenkers zijn een voor een lieve en gezellige mensen met ieder zijn/haar eigen kwaliteit.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik veel nieuwe Besseling gezichten zal tegenkomen die ik nu wel van naam ken maar nog nooit in persoon heb ontmoet.
Zie ik jullie ook?
Ambassadeur van de appelbes

stuur een mail naar: harry@300jaarbesselingen.nl

Ria Boukens, gehuwd met Gerrit Besseling.
De eerste 20 jaar heb ik samen met Gerrit de bakkerij op de Nieuweweg te Hoogkarspel gehad.
Hele leuke en vooral drukke jaren daar zijn ook onze 3 zonen geboren.
Daarna nog 2 jaar een banketbakkerij in Druten (land van Maas en Waal).
Weer terug naar West-Friesland en nog 23 jaar op kantoor gewerkt in Warmenhuizen.
Ambassadeur van de bosbes

stuur een mail naar: ria@300jaarbesselingen.nl

Gerrit Besseling, gehuwd met Ria Boukens.
Ik wilde absoluut géén bakker worden,en ging naar de U.L.O.maar na anderhalf jaar wist ik één ding zeker:ik werd bakker.
Vanaf m ’n veertiende jaar bij m ’n vader in zijn bakkerij.
Rond m ’n vijfentwintigste samen met m ’n vrouw die zaak overgenomen tot m ’n achtenveertigste.
Na wat rondzwerven nog veertien jaar gewerkt bij VEZET in Warmenhuizen.
Ambassadeur van de gojibes

stuur een mail naar: gerrit@300jaarbesselingen.nl

Trudie Besseling, ik ben 56 jaar oud, en ben getrouwd met Peter en woon samen met Peter en zijn 3 zonen in ons boerderijtje in Hem samen met onze 2 pony’s en 5 geiten.
Jarenlang heb ik de administratie verzorgd in het Huis van Bewaring in Zwaag.
Heb nu een vrijwilligersfunctie als penningmeester bij voetbalvereniging de Valken in Venhuizen, en penningmeester bij de Besselingreunie.
Ambassadeur van de framboosbes

stuur een mail naar: trudie@300jaarbesselingen.nl

Theo Besseling: een grote hobby van mij is stamboomonderzoek. Ik had, voordat ik Piet leerde kennen op een genealogische dag in Berkhout, al veel onderzoek gedaan naar de Besselingen. Samen hebben we de Bessen in West-Friesland op de kaart gezet.
Tijdens de reünie zal ik van alle takken de kwartierstaten en parentelen laten zien. De zogenaamde fotowanden.
Ambassadeur van de aalbes.

stuur een mail naar: theodoor@300jaarbesselingen.nl

Martien Besseling:

stuur een mail naar: martien@300jaarbesselingen.nl

Simon Besseling: Ik ben een zoon van Dorus Besseling deze is een zoon van Gerrit Besseling uit Hem. Na een mulo en technische opleiding ben ik in het transportbedrijf van mijn vader en zijn broer Jaap gaan werken. Daar bovenstaand bedrijf van de gebroeders in rond 1967 failliet is gegaan ,is op mijn naam de Drieban transport  gestart. Later is mijn vader gestopt, en de Drieban naar Jaap overgegaan.
Heb zelf een bedrijf gestart in de transport S j Besseling en Turbotrans en ben in het transport werkzaam gebleven tot 2010. Nu ben ik al 10 jaar met pensioen en als ik tijd heb werk ik nog 1 of 2 dagen in de week bij G V T in Alkmaar.
Ik ben in 1976 getrouwd met mijn grote liefde Ellie de Ruijter uit Heemskerk . Wij hebben 2 zonen Jeroen van 38 en John 34 jaar hebben een relatie met Sedef en Jelica.
Ambassadeur van de goudbes.

stuur een mail naar: simon@300jaarbesselingen.nl