De bedenkers

Bovenste rij: Harry Custers, Trudy Besseling, Gerry Besseling, Simon Besseling, Jaap Besseling, Lia de Klerk, Martien Besseling en Theo Besseling.

Onderste rij: Piet Besseling, Frieda Besseling, Nellie Besseling en André Besseling

Hier onze bedekers voor de smederij van onze stamvader Gerrit in Wognum.

Onderstaand kunnen jullie uitgebreider kennismaken met deze bedenkers

Mijn naam is Frieda Besseling, ritueelbegeleider bij “Stilbijstaan”.

Het leven kan heel snel gaan; je groeit op, je bent jarig, je trouwt, of niet, er komt misschien een baby, je kind gaat uit huis, je neemt ontslag, je krijgt een andere baan en voor je het weet ga je met pensioen. Als ritueelbegeleider sta ik met jou even stil bij bijzondere gebeurtenissen en samen kijken we naar de betekenis van deze nieuwe fase in je leven. We halen de essentie er uit en creëren daar omheen een vorm om deze gebeurtenis klein of groot te vieren. Een moment van zingeving die nog lang in ieders geheugen blijft.

Mijn naam is Piet Besseling

Ik ben geboren in Benningbroek. Midden jaren 50 van de vorige eeuw is ons gezin via Dordrecht verhuisd naar het uiterste zuiden van Nederland. Zo’n 30 jaar geleden ben ik begonnen met stamboomonderzoek. De eerste gegevens heb ik van Theo. Hij had de stamboom al voor een groot gedeelte uitgezocht. Op zijn gegevens ben ik gaan verder borduren. Met mijn nichtje Alice ben ik gaan schoendozen. (hierin zitten nog meestal de oude foto’s en andere documenten)

Momenteel doe ik veel onderzoek via internet. Hierbij wordt ik geholpen door Annemarie Peereboom en Sjaak Jong. Maar voor de verhalen en foto’s moet je toch naar de mensen. Daarom ben ik geregeld in West-Friesland. Ik ben Nellie en ome Jaap dan ook heel dankbaar voor de slaapplaats die zij mij bieden als ik weer in het hoge Noorden ben om onderzoek te doen.