De bedenkers

Bovenste rij: Harry Custers, Trudy Besseling, Gerry Besseling, Simon Besseling, Jaap Besseling, Lia de Klerk, Martien Besseling en Theo Besseling.

Onderste rij: Piet Besseling, Frieda Besseling, Nellie Besseling en André Besseling

Hier onze bedekers voor de smederij van onze stamvader Gerrit in Wognum.

Onderstaand kunnen jullie uitgebreider kennismaken met deze bedenkers

Mijn naam is Frieda Besseling, ritueelbegeleider bij “Stilbijstaan”.

Het leven kan heel snel gaan; je groeit op, je bent jarig, je trouwt, of niet, er komt misschien een baby, je kind gaat uit huis, je neemt ontslag, je krijgt een andere baan en voor je het weet ga je met pensioen. Als ritueelbegeleider sta ik met jou even stil bij bijzondere gebeurtenissen en samen kijken we naar de betekenis van deze nieuwe fase in je leven. We halen de essentie er uit en creëren daar omheen een vorm om deze gebeurtenis klein of groot te vieren. Een moment van zingeving die nog lang in ieders geheugen blijft.

Piet Besseling

Ik ben geboren in Benningbroek. Midden jaren 50 van de vorige eeuw is ons gezin via Dordrecht verhuisd naar het uiterste zuiden van Nederland. Zo’n 30 jaar geleden ben ik begonnen met stamboomonderzoek. De eerste gegevens heb ik van Theo Besseling. Hij had de stamboom al voor een groot gedeelte uitgezocht. Op zijn gegevens ben ik gaan verder borduren. Met mijn nichtje Alice ben ik gaan schoendozen. (hierin zitten nog meestal de oude foto’s en andere documenten)

Momenteel doe ik veel onderzoek via internet. Hierbij wordt ik geholpen door Annemarie Peereboom, Theo Besseling en Sjaak Jong. Maar voor de verhalen en foto’s moet je toch naar de mensen. Daarom ben ik geregeld in West-Friesland. Ik ben Nellie en ome Jaap dan ook heel dankbaar voor de slaapplaats die zij mij bieden als ik weer in het hoge Noorden ben om onderzoek te doen.

ANDRE BESSELING   houdt zich, samen met zijn zus Frieda, vooral bezig met het programma van de reünie. In het dagelijks leven is hij vormgever van bijeenkomsten en improvisatieacteur. De laatste jaren vooral als docent in zijn eigen school: de improacademie. (www.improacademie.nl)

Hij is geboren in Hem als Besseling ‘van de vrachtrijders’, zoals ze in het dorp over de familie spraken. Maar hij verliet dit pad al vroeg. Al sinds 1983 heeft hij toneel en spelen ontdekt als manier om mensen in beweging te krijgen en mooie voorstellingen te maken. Hij is daarmee een van de belangrijkste grondleggers van theatersport en improvisatietheater in Nederland. Hij schreef in 1999 het boek: ‘Theater vanuit het Niets’, het veelgebruikte standaardwerk over improvisatietheater. Op 7 juni 2013 ontving hij daarom van de stichting All Improv de ‘Life Time Achievement Award’ voor zijn verdiensten voor de ontwikkeling van het improvisatietheater.

Naast zijn werk als improvisatieacteur en trainer, organiseert hij sinds een aantal jaren het REMI-festival. Het enige festival in de wereld over solo-improvisatie, het theateronderdeel waar hij in is gespecialiseerd. Als Storyteller speelt hij ook regelmatig voor uiteenlopende bijeenkomsten en binnen organisaties en bedrijven. Het REMI-festval is op 8 en 9 november 2019. (www.remifestival.nl)

 

Gerry Besseling: geboren en getogen West-Fries. Directeur van het groenste mediabedrijf in de kop van Noord-Holland.
https://www.venhuis.nl/

Liefhebber van reuring; in de breedste zin van het woord. Vrijwilliger in de vorm van bevelvoerder bij de brandweer.

Daarnaast getrouwd met Nicole en in het bezit van een hoop rijkdom: 3 gezonde kids en een hoop vrienden.

Nellie Besseling: Opgegroeid in Hem in een gezin met 8 kinderen, getrouwd in 1968 op 22e jarige leeftijd. Kreeg 2 zoons.

Met geluk en studie in de avond carrière gemaakt, ik deed personeelszaken en de boekhouding. Later kocht mijn baas een bedrijf in Hoorn, aangezien hij daar iemand nodig had om de boel te regelen kwam ik in Hoorn terecht. Daar ontmoette ik mijn huidige partner en ben ook verhuisd naar Hoorn. Mijn zoon en kleinkinderen wonen helaas in Montgomery Alabama en daar ga ik morgen heen.

Mijn oudste zoon is professor In de Engelse literatuur aan de Universiteit in Montgomery en de andere woont op een schip in Enkhuizen en is programmeur.

Na een dienstverband van 29 jaar ben ik vervroegd en met een vererend getuigschrift gestopt. Heerlijk om niet meer te moeten, werd vrijwilliger bij de bloedbank, loop in 1700-kledij op de kaasmarkt. Ga naar de gym en aquarobic en geniet nog iedere dag.

Harry Custers: Geboren en getogen in het zuiden van het land en heb daar mijn huidige partner Ine Besseling 18 jaar geleden leren kennen.
En met haar de familie Besseling uit Graft waar ik liefdevol in ben opgenomen. In 2005 ben ik in de Beemster komen wonen.
Het contact met Piet Besseling uit Geulle, de enthousiaste aanleiding van deze grootste reünie, heeft ertoe geleid dat ik me ook tot de bedenkers mag rekenen.
En daar ben ik blij om, alle bedenkers zijn een voor een lieve en gezellige mensen met ieder zijn/haar eigen kwaliteit.
Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik veel nieuwe Besseling gezichten zal tegenkomen die ik nu wel van naam ken maar nog nooit in persoon heb ontmoet.
Zie ik jullie ook?